Måste ärkänna...

...att jag har tankarna redan i julen :)
02.08.2012 kl. 12:24

Vår tambur, utan någon Tambursdrake (Sås och Kopp)

Här under våren bestälde jag ett tryck på lakanstyg.

 Då hade jag tanken att den skall komma i vår tambur, men det blev ju en flytt sedan. Som tur han jag inte sy tygbiten till den gamla legenheten.

För idag hittade den sin slutliga form och plats, nämligen i vår tambur:

Varmt välkomna till oss!
31.07.2012 kl. 17:18

Någon fin liten kommer att få leka Cafe

Hittade en fin "gammal" kassa maskin på nätet, köpte det och fick genast tanken vem som den kommer att få, En Fin Liten Person.

Kom på tanket att något roligt egen sytt till skulle vara pricken på I:et.Det blev Punch-rullar och glass strutar.Bra start på att börja snurra ett Cafe!
Kanske det kommer större urval till Cafet, beror på försäljaren sedan :)
31.07.2012 kl. 17:11

Postat denna vecka

En toa pappers rulls hängare  för tre rullar, gjord i önskade färger men själv fått leka med decorationen. Denna postades till Rovaniemi.En boyfriend till en Kanin blev även postad, men till Esbo hållet.31.07.2012 kl. 17:04

Sy rummet har hittat sina möbler

Såg en anons på tori.fi, ringe och hoppade i bilen med sambon.

I anonsen var det fråga om skåpet, men jag kom hem med 2 möbler:

Det var en bra dag igår, tvättade möblerna och idag har jag fått i årdning hela rummet.
Så nu är det bara att låta ideerna rulla på och trycka på symaskins pedalen.

Gamla möbler är så fina och lite roliga också, för man vet inte riktigt deras histora, det är lite mystik i dem.
Som i denna skopets botten stor det: " isi on tyhmä ja se on totta".
Man kan ju bara se framför sig när ett skol-årigt barn ligger under skpåt och gör hyss.

Bordet är ett gammalt sybord, man kan lyfta på skivan och under det finns plats för en gammal maskin. Hon som ägt dessa möbler har haft turkis-ompelimo.

Nöjd med dom mörka möblerna. Man kanske skulle ha tänkt sig att vitt är det som jag väljer, men fick tanken av mörka möbler via golvet i sy rummet och tanken var slutförd då jag såg skåpet.
26.07.2012 kl. 19:15

Lilla Toaletten

Nu är ställningen äntilgen på väggen.
Idag skruvade jag fast krokarna och sågade överlopps skruven av att den inte trycker i väggen. Och nu hänger den på sin plats.

Före: (bildrna tagna från snickarrummet)

Efter:

Den passar bra, nöjd!
26.07.2012 kl. 19:00

En riktigt god och bra morgon

Har nämligen startat dagen med att såga, slipa och måla. Me like...

Hittade på lokala loppiset för någon slant en handukshängare/-hylla, eller vad det nu kallas, har sågat knopparna till den, tagit bort några dekorationer, slipat hyllan lätt, målat i tre varv och nu ligger den och torkar sig.

Sen skall det fyndas några nya knoppar till den och så kommer den in på toaletten i nädre våningen!

Tror den blir fin!

och här i samma väva klipper jag tyg för nya dynvar till soffan!

Så en sån bra start på söndag morgon här i norra finland, Hoppas din morgon också startat bra!
22.07.2012 kl. 12:21

Sökes..

i nädre våningen har vi ett sovrum, lite mindre än de andra där uppe.

Det kommer att bli arbetsrum för mig och mitt hantvärk, tror datorn lever sitt liv i vardagsrummet.

Nu sökers det bord till mig och min symaskin, några loppis har jag vandrat igenom men just det rätta har ej ännu kommit imot, i väntan på det fyndet!

Du läsare, får gjärna tipsa om du ser något fint!
19.07.2012 kl. 19:44

Gjort+fynd

Mamma&co var här på besök i förra veckan och mamma hade fyndat en hel hög tyg i lågt pris på Ikea. Oj, vad jag blev glad...

I ett av tygen syde jag en liten rullgardin till hemvårdsrummet (månne det heter så på svenska?!)Från fönstert ser man till förrådet, som är på husets ända.

Följande bild är ett loppis fynd, kostade bara 1,50€. Vet att jag kan sy själv, men tycker även om att sponssa andra handarbets människor. Och detta var förmånligt:

19.07.2012 kl. 19:40

THE House

Lite smakbitar till läsarna:
Låter bilderna tala för sig...'Denna finhet står mitt i huset, på köks sidan finns leivinuuni och puuhella, på vardagsrums sidan finner man den som man för njuta av under kalla vinter dagarna, nämligen denna:


och ännu än bild från sidan till ingången, i små dekorations hyllorna får man satt på stmaningsbelysining då det börjar skymma under kvällarna.


trappan för dig till övrevåningen som innehåller följande:stämmning från vårt sovrum.välkommen som gäst!ett gäst rum till!


19.07.2012 kl. 19:32

Tjo hej på er alla...

Här lever vi i huset med mycket utrumme. Nu har vi bott häör i tre veckor och i dessa tider har vi haft beök, mer eller mindre, längre från och närmare ifrån.

Nu har tystnaden lagt sig, för en tid i alla fall, för nu är vi på tumis.

Har hunnit inreda endel rum redan till någon grad...tänker ta fram kameran och komma med några små godbitar till er läsare!

ps. symaskinen är framme redan och har åstad kommit en gardin, så börjar det  igen..
19.07.2012 kl. 18:56

Punainen tupa

Nu är det flyttat <3

sakerna söker sin plats, kommer att söka det ännu en tid.
men jösses här finns utrumme och det bästa jag får mitt pyssel syssel rum och gubben sitt, nämligen han får bilstallet :)

hör av mig med bättre tid!
03.07.2012 kl. 09:57

sista minuten bilder före allt packas ner

Idag börjar flytten på eftermiddagen och drar hela morgon dagen också..

Kommer med bilder  som lovat och bilder av det som jag gjort i väntan på flytten.
(bilderna är nu enformiga, orkar inte leka med dem)Burkarna för tvättmedel, i den lilla med vit band och spet innehåller pulver för vita kläder. Den stora burken med rosa band innehåller color-pulver.
Är på jakt efter en glasflaska med igenstängbar kork (såna som man kan använda för att ha saft i), i den skall det komma sköljmedel.Stickad filt i MIAMI-garn, kanten är virkad. Kanten är fakstiskt mina första virkningar i den stilen, "spets-bukligt". Gkorde detta utan någons hjälp och är nöjd med det!Vikade 4st glas underlag av Miami- garnet som blev över. Dessa är gjorda för övningens skull och att få bort garnet, som det bara fanns lite av.


j

Virkningar i HAnko-garn. Dessa tycker jag faktiskt om, dessa har kommit en per dag, och tror det kommer mera.Och en Tilda-BUG
30.06.2012 kl. 11:45

i väntan på att flytten skall ske...

...har jag lärt mig virka.

 Satt en morgon med HANKO-garn och 4,5mm virk nål  vid säng kanten med lapptoppen i famnen och kollade på VIIVIN VIRKKAUSNETTI, och måste säga att det börjar gå undan. var en sväng sen till svärmor(som är expert på virkning o stickning) frågade några grejer om olika öglorna...

Hela kvällen igår gick med att virka samt denna morgon...Det är ju inte ännu någo prima detta som jag för till stånd, men känner mig nöjd. (sätter snart bilder)

Funderar om jag skulle ta o köpa 10mm virknål och trikoo kudetta....för eller efter flyt?!
27.06.2012 kl. 12:38

Midsommar

Glad midsommar tilla alla läsare!
Hyvää juhannusta kaikille lukioille!


Här börjar flytten närma sig med spännande fart, nämligen den bär av nästa veckas slut! Nu är det inte mera länge att vänta, men ack att denna väntan känns lång!

Sen börjar ordnandet,fixandet, mallandet etc. det roliga delen i att flytta. Hittar var sak sin plats och efter hur många vändningar och vridningar?! Hur mycket behöves det handla till och vad och varifrån?!

och det bästa i denna flytt, får ett eget rum, alltså var jag kan sy och fixa och laga :) och det som jag tycker att är andra bästa i detta nya hus, där finns kodinhoitohuone, sånt har det aldrig tidigare funnits i mitt hem!

Här lever man bara i sina flytt tankar...men måste medge att det känns super super trokigt att lämna dett hem, för denna bosad har kändas som ett riktigt HEM!

Ha det bra, njut av värmen...fast igår fick man gå med långkalsonger här i lappland...
23.06.2012 kl. 08:50

Jag, Janni, finlands-svenska  och tvåspråkiga flickan i Lappland,  bloggar i allmänhet om handarbete.
Mitt intresse är att sy, sticka, fixa och laga, ja egentligen allt som man kan laga med händer utan att det skall behövas vara på millimeters nogranhet.
Ja, och det är sant att jag bor i Lappland (sen 4,5 år tillbaka, föredetta Helsingfors bo) och det mysigaste under kalla vinter dagarna är att sitta i soffan o sticka ett par varma ylle sockor, eller sy något fint till hemmet eller till gåva.

 

Du kan kontakta mig via e-posten: janni.rkoski@gmail.com


 

Senaste kommentarer

27.03, 20:26Uttråkad? nej, inte mera av Mommi
19.02, 20:16Bloggen varit dödstyst... av Mamma
15.01, 22:27Lumi 1år av Kiti o lumi
15.01, 22:23Lumi 1år av Lotta
12.01, 23:35Året 2013 av Lotta