Balkongen

Så småningom börjar jag ha den rätta looken på övre balkongen:

Ja här är från ena sidan. Laverin har jag fått, råkade öppna munnen på rätt ställe, den var på väg att bli kokko-brasa. En stor del av dynorna har jag haft från tidigare o en del sydde jag till, mattorna har jag fått av svärmor och fyndat på loppiset. Lyktorna är från Tiimari på -70%, fick bara lite målfärg på sig.

Brödlådan har jag fått, då jag var med och tömma ett hus som var till salu, stolen har jag haft redan i flera år, den är också fådd, vanliga livsmedels glasburkar fick lite spets och band runt sig.

Gamla bänken är också från huset som soldes, har använd till något i navettan. Brödlådan fick lite blommor i sig.

Små söta kaffekoppar fick små blommor med belysning i, dem hittade jag på semestern i Borgå.

Det är lite mysigt där uppe, det sköna under varma dagarna som vi haft här i norr, är att på denna balkong lyser solen bara riktigt riktigt tidigt på morgonen, så man får njuta av skuggan på dagen.

05.06.2013 kl. 10:05

31.5

Dagen då jag är född och för varje år blir lite äldre.

Dagens ära blev det några kakor, ena till jobbet andra här hemma:

 

 

Och kan säga er att det kommer att bli några suprise kakor ännu denna månad...

04.06.2013 kl. 15:56

Mina fynd

Här kommer några bilder på mina käraste fynd. Dessa köpte jag hos en bekant som sålde sitt/deras mammas hus här i Kemijärvi. Fick den för nåja, en sedel el två.

Skåpet skall bara lite slipas och sedan dras något på, inte målfärg och inte lack, det är ännu lite öppet, men vi ser hur det blir

Och soffan behövs inte göra så mycket åt bara såga lite. Den har nämligen varit gjord till en par-säng och det ville vi inte ha den som utan vi skall fixa den tillbaka som en soffa. Men här behövs lite kara-hjälp.

så, såhär kommer min sommar att se ut gällande fixandet.

27.05.2013 kl. 11:20

Helheten

Här ser ni helheten av det som jag sydde den lilla. Och igår fick jag nyheten att det blev en liten tjej som kommer att få uggla bland alla ugglorna.

27.05.2013 kl. 11:17

Till gåva

detta var första gången jag köpte ontelokudetta, ja tänk, det har jag kunnat motstå en bra lång tid.

Men detta när jag såg, viste jag genast vem det skulle bli till, hon har inte ännu fått denna men i juni sker det. Hon är total dille på glitter o glim.

27.05.2013 kl. 11:14

Pupu och Norsu

Dessa gjordes på bestälning för ett tag sedan

27.05.2013 kl. 11:13

Semester

Ja, jag är på semester men den tar snart slut. Så det blev så att jag fick inte semester som jag ville, så hela Savonlinna keikka blev inget av,synd, men så är det ibland.  Har nu varit en vecka i Borgå, vårt sommarställe, och firat semester, det har bode varit sol och regn, så som det skall vara och tänk, en hel vecka utan handarbete!! Men desto mera shoppande, loppis och grävande i källor och vindar. Ja, somtur är jag med bil, för det har ju blivit enhel del. Men måste säga att jag saknar redan hem, mitt hjärta är nog redan i Lappland, och där väntar lite slipande och fixande på några juttun. Kommer med bilder bara jag kommer hem, så länge får ni vara i spänning!
22.05.2013 kl. 22:45

Övrevåningens balkong

ja, det är nu mitt nyaste intresse. Vi har alltså ett hus på yvå våningar och nere finns terassen med grill och dyligt. Uppe finns en balkong, ja som hittils fungerat för sängklädernas luftnings ställe.

Men nu har jag fått itu med den, det skall bli något färigrant, mommit och blommit, flickigt och prickigt och skönt skall där vara.

Ideen med den är, att det skall göras med så lite pengar som möijligt pga. där vistas man relativt lite ändå.

Nu har jag min först inskaffning där , en gammal laverisänky, som någon tänkte tutta eld på, somtur öppnade jag min mun och fick gammalheten på balkongen. Idag var vi hämta den, finare och i bättre skick än vad jag tänkte mig, som är ++. Så nu skall det ju sys en del, ja närmre en hel del och så skall det plockas lite fina saker dit också.

Trasmattor har jag också redan en del av, det skall bli litesådar "kesäpaikkani unelmani"

01.05.2013 kl. 17:01

Mikko-pupu

En sådan har det blivit också gjort, på beställning:

01.05.2013 kl. 16:59

Ugglor till den lilla

Har fått äran att sy till en blivande mamma lite baby stuff. Ja sånt som gårt till spälsängen, nu är det sytt:

Sängöverdrag:

Spetsen:

 

Kanten till spjälsängen:

 

Av hela bestälda paketet fattas foto på gardinen till spjälisen men jag skall nog ta och fota sen när allt är på sin plats, kanske med babysen i sängen :)

Detta var lite extra:

Detta var sista minutens påhitt:

och hela grejen är ur eget huvud, ingen modell el mall på grejen, och att vara första i sitt sortiment så tycker jag den blev bra.

Baby påse till vagnen till sommaren, fleace i innersidan

öppnad:

huvan spänd:

01.05.2013 kl. 16:44

Mini Loma

nu är det dags för en mini-loma, syendet får nu vila likaså jag.

 

Vi ses snart!

19.04.2013 kl. 09:53

ugglor o mera uggel

Här sys nu på beställning, det är ugglor som gäller.

Jobbkompisen kommer att få barn i början på juni och jag fick äran att sy i hennes valda tyg allt till nykomlingens späjälsäng, det har blivit sängöverdrag, gardinen till sängen samt skyddet runt sängen. Nu är dom klara och har ca 1m tyg kvar som jag har fått fria händer till. Har du läsare någon ide vad som jag skall ännu göra?

Detta har varit ett mycket krävande projekt pga. avv vi inte har bar så vi har ingen ärfarenhet av storlekar, höjder, etc etc. Men vi hoppas på att et skall passa!

16.04.2013 kl. 12:57

Lilla wc:n

Nedre våningens lilla wc fick lite nytt utseende:

 

Hade en tid funderat på att jag skulle vilja lite förnya den. Hittade en aldeles ljuvlig tapet som jag skulle vilja ha, men så funderade jag lite hurdant projekt det skulle bli, pga att wc:n har på väggarna allas älskade lasikuitutapetti. Det är ett stort jobb att riva ner tapeten, slipa väggarna etc etc. så det fick bli i en grad billigare och lättare förnying!

11.04.2013 kl. 12:01

Ett försök

Har alldrig tidigare sytt byxor, trikobyxor, men nu tog jag mig och provade fram. Hittade ett bra mönster i en handarbetstidning, och så fick jag av min kompis granne en hel massa med tyger. Där låg en bra bit (ca. 10 m gul trikoo, på bilden är den mycket starkare gul) och sedan detta djur mönstrade tyg fanns det också ca 8meter av.

Så jag provade, såhär blev det: :)

 

jaa...vad skall man säga...

11.04.2013 kl. 10:11

Liten smått nytt

Lite nytt i liten storlek är sytt, tanken på lilla Lumi som snart är 4mån och skall börja smaka på smaker.

Och det bästa med allt är att jag får träffa henne om en vecka!

 

 

11.04.2013 kl. 10:00

Jag, Janni, finlands-svenska  och tvåspråkiga flickan i Lappland,  bloggar i allmänhet om handarbete.
Mitt intresse är att sy, sticka, fixa och laga, ja egentligen allt som man kan laga med händer utan att det skall behövas vara på millimeters nogranhet.
Ja, och det är sant att jag bor i Lappland (sen 4,5 år tillbaka, föredetta Helsingfors bo) och det mysigaste under kalla vinter dagarna är att sitta i soffan o sticka ett par varma ylle sockor, eller sy något fint till hemmet eller till gåva.

 

Du kan kontakta mig via e-posten: janni.rkoski@gmail.com


 

Senaste kommentarer

27.03, 20:26Uttråkad? nej, inte mera av Mommi
19.02, 20:16Bloggen varit dödstyst... av Mamma
15.01, 22:27Lumi 1år av Kiti o lumi
15.01, 22:23Lumi 1år av Lotta
12.01, 23:35Året 2013 av Lotta